Storm och mera regn

Peter gick aldrig och hämta mat till oss. Vi tog på oss sydvästen och gick ner till en restaurang som ligger strax utanför hotellet och käkade. Tur att det finns lite platser inomhus på restaurangerna.
På natten så blåste det på bra och regnade. Tror det var storm på natten.
På tisdagen så blev det inte så mycket gjort för det var jätte kallt ute och det regnade till och från. Vi låg på hotellet och läste mest hela dagen. Gick ut för att käka lunch och på kvällen tog vi taxi till gamla Alcudia och käkade på en jätte god italiensk restaurang. Jag käkade en spaghetti carbonara, mums. Och vin blev det oxå till. Det var en fin lite stad med mycket restauranger.
Tog taxi tillbaka till hotellet efter maten och Peter gick upp på rummet och började koka tevatten till oss och Kim och jag tog en sväng i lite affärer i närheten av där vi bor.
På onsdagen blev det en promenad som vanligt och sen hyrde vi en bil. 30 euro +4 euro för helförsäkring. Mycket billigare än att hyra bil där fritidsresor rekommenderade. Vi åt frulle sen bar det iväg med bilen.
Vi åkte mot bergen, oj vilka berg. Gick fram och tillbaka upp och sedan ner igen. Stannade vid en lite by och käkade lunch och sen for vi vidare. Och det var ju jag som körde då så K o P kunde dricka lite vin till maten. Men det gick bra. Och nu började solen oxå titta fram.
Åkte till nästa lilla by och där blev det lite cola för mig och vin för K o P. Det hade tyvärr varit marknad där på förmiddagen så allt var stängt för dagen. Så det blev bara en lite promenad.
Tillbaka till vårt hotell så la vi oss vid poolen en stund. Inte varmt med solen lös. Så hoppas nu på bra väder imorgon så vi kan sola. Skulle behöva lite sol på ryggen oxå, solade endast framsidan i söndags så det ser lite konstigt ut.
Nu väntar nog K o P på mig för vi ska iväg och äta middag. Har försökt att koppla upp videon på msn så jag kunde se mina älsklingar där hemma, men det gick inte idag :-(
Saknar dom, fast det är rätt skönt ändå..... hihi
Borta bra men hemma bäst som man brukar säga.
Smaklig måltid :-)

Mallorca och regn

Vi kom ner i lördags och då var det lite molnigt men man kunde sitta ute och äta middag. Gick tillbaka till hotellet väldigt tidigt och Kim och Peter somnade kl. 19.30 och jag höll mig vaken till 21.00.
Söndagen började med en promenad på ca 45 min i solen och sedan frukost på balkongen. Vi skulle iväg på infomöte kl. 11 på ett annat hotell med svensk guide, så vi gick ner till poolen för att vänta in tiden, där var det superskönt och vi blev kvar på vårat hotell och fick höra guiderna som pratade danska istället. Tur att Kim och Peter förstod något för jag fattade inte mycket. Blev kvar vid poolen ända till 4 då det kom lite moln och lite kyligare luft.
Gjorde oss i ordning och tog en taxi ner till hamnen för lite promenad och middag. Beställde in lite Tapas som vi delade på och sen blev det varmrätt och 2 flaskor vin. Kim åt Kycklingrisotto och Peter åt JÄTTE stor Entrecote och jag tog kycklingfilé med pommes. Och till efterrätt orkade vi med en Cheesecake som var supergod.
Peter gick före hem till hotellet medans Kim och jag tog en repa i "centrum" där Nicke och jag bodde för 13 år sedan när vi var här. Bara lika affärer och restauranger, och allt är jättedyrt.
När vi kom till hotellet så satt Peter på balkongen och drack en drink och rökte lite cigarr. Men då hade kl. blivit 10 så Kim och jag kröp ner i våra sängar och la oss för att läsa lite.
Idag så gick vi upp lite senare för en promenad i regnet, fast det var inte så mycket så det gick bra att gå utan regnkläder och paraply.
Tog ett snabbt beslut för att åka iväg till Palma med bussen, när vi kom dit så små regnade det lite men sen blev det bara mer och mer. K o P hade regnjackor på sig och jag fick låna en poncho av dom. Vi gick raka vägen till Katedralen och va lite kulturella och gick in där för 4 eur/pers. När vi kom ut så öste det ner och K och jag köpte oss ett varsitt paraply. Sen försökte vi leta ett matställe för kl. började närma sig 13. Fans bara fik. Till slut så blev det KFC (Kentucky fried chicken). Det var gott och billigt :-)
Sen var det att ta bussen tillbaka till Alcudia då det var översvämningar längs hela vägen och vi stod stilla i köer, men det gick rätt bra ändå. När vi kom till Alcudia så var vattnet på gatorna ca 20 cm högt och täckte trottoarerna, men när vi skulle kliva av på vårat hotell så var det inte alls mycket vatten på vägen.
När vi kom in på hotellrummet så hade det runnit in vatten från balkongen, både i sovrummet och vardagsrummet. Som tur var så låg inga utav våra kläder där. Ringde repan och de fick komma och lägga handdukar över golvet och sen kom dom och moppa upp allt vatten.
Så ikväll blir det Peter som får gå och hämta lite take away mat till oss.
Bilder och mer kommer sedan.
Ha det bra hemma i Sverige och solen ;-)

RSS 2.0