Hemma igen

Ja idag är det fredagen den 29 januari 2010. Har kommit hem idag. Mår efter omständigheterna bra.

Som sagt så åkte jag in i onsdags till Akademikliniken, kl. 07.30, Nicke körde in mig och följde med upp en stund för att träffa systrarna och läkaren som skulle göra operationen. Fick träffa narkos läkaren men det va ju inget problem eftersom jag har gjort sådan förut.

Sen började läkaren rita ut allt han skulle göra med en spritpenna på mig, såg väldigt roligt ut. Fick gå tillbaka till mitt rum som jag skulle tillbringa 2 nätter i. Som tur va så fanns de tv där också.  Kvart i 9 så va det sista gången jag tittade på klockan i operationsrummet och somnade in skönt.

När jag sedan vaknade till så tyckte jag att klockan va halv 3 men den måste nog ha varit kvart över sex. Jag hade väldigt ont i armbågsvecken, eftersom mina armar har legat raka i 9 timmar. Nästa gång jag frågade va klockan va så va den 8, då mådde jag inte så bra. Illamående och ont i hela kroppen. De som jobbade på upp vaket ville nog bli av med mig och körde mig strax efter 8 till mitt rum. Då försökte jag meddela till Nicke att jag levde, men va helt slut så det blev bara ett sms med att allt var bra men jag var trött.

Sen blev det ett himla spring inne på mitt rum, dom frågade hur jag mådde och tog hand om mig väl. Kräktes ett par gånger under natten och mådde allmänt dåligt. När sköterskan kom in en utav gångerna så frågade jag va kl va och den va BARA 12, trodde den var 5 på morgonen ialla fall.

Timmarna gick och jag sov inte speciellt mycket, men kunde blunda och slumrade säkert till flera gånger. Vaknade till vid 5 på morgonen och låg väldigt obekvämt så jag ringde på syster som säkert inte blev glad för att jag bara skulle berätta att jag låg dåligt och ville ha lite hjälp med att flytta på dräneringen som låg lite i vägen mellan minna fötter.

Jag fick ställa mig upp för första gången tidigt på morgonen, och det gick bra, var lite snurrig i huvudet bara men annars kändes det bra.

Vid 7 tiden så fick jag in en lite smörgås och den gick bra att äta utan illamående. Fick hela tiden alvedon eller panodil så någon smärta hade jag inte, förutom att kroppen va helt slut.

Ringde hem på morgonen för att berätta att allt var bra, och att de fick höra min röst. Var inte allt för kaxig på hela dagen.

Under förmiddagen tog de även bort karteter och jag fick börja gå på toaletten själv, eller inte själv utan med hjälp av systrarna. Började dricka bra så toabesöken gick bra.

Mia, Evve, Kim och Mica skulle komma in och hälsa på men Mia hade inte riktigt tid och det var tur det för jag var helt slut hela dagen, Nicke och barnen ville också komma och hälsa på men jag sa nej, hade inte orkat med några besök alls.

Till lunch fick jag en väldigt trevlig tallrik med en chorizokorv hemgjort potatis mos och lite tillbehör. Väldigt gott men kunde inte äta så mycket.

Som tur är så mår man bara bättre och bättre.

Under hela dagen så låg jag mest och bara blundade, kunde inte riktigt sova.
På eftermiddagen kunde jag mer kolla lite på tv och surfa lite på telefonen, hade ju tagit med mig datorn men orkade inte ta upp den. Middagen bestod av pasta med köttfärssås, inte så gott men det gick ner lite ändå.

Va uppe lite mer på kvällen gick lite ute i korridoren.

Bad om en insomningstablett när det var dax för att sova. Somnade väldigt skönt vid 12 och vaknade vid 3 igen, men somnade om och sov till 6.

Fick frukost och jag kunde gå upp och tvätta håret lite. Gjorde mig klar för att åka hem och Nicke kom och hämtade mig kl 10. Läkaren var inte riktigt på plats så det tog en stund för han ville kolla på mig innan jag åkte hem och jag skulle få vissa sår omlagda.


Fullt upp

Ja nu är det 5 dagar kvar. Har inte hunnit tänka så mycket på det. Har haft fullt upp med både jobb och annat.

Håller på att fixar sonens rum, har rivit ut ett kontor och tapetserat, varit på Ikea och handlat en ny byrå och ny hylla. Det blir jätte fint. Snart kommer dottern få ett eget rum. Kommer inte hinna fixa ordning det ordentligt innan onsdag.

I början på denna vecka så pratade jag med vår revisor och bestämde att vi skulle ha ett möte idag fredag. Fick lite panik för jag inte riktigt var klar med redovisningen för 2009. Hela torsdagen satt jag och jobba för att bli klar så jag kunde presentera ett bra underlag. Började även fredagen med att jobba, sedan ringer den ena chefen vid 11 tiden och talade om att mötet va inställt. Om nu revisorn ringer mig och bestämmer tid och det inte va nödvändigt att cheferna skulle vara med men jag ville ha med dom ändå. Ska då inte revisorn ringa till mig och säga att mötet är inställt?

Så idag fick jag lite tid och hjälpa N och fixa i sonens rum, målade lite på väggen runt där fototapeten skall sitta, målade även 2 hyllor som ska upp på väggen.

Sen skulle jag åka och hämta Elin på dagis, när jag kom till skolan så skulle jag bara kolla om Henke hade gått till simskolan. Men hans 2 kompisar som han brukade gå dit med hade gått hem, så det va tur att jag kom och kunde gå med honom till badet. Fick sedan gå tillbaka och hämta Elin och sen till simhallen igen. Gick bra att sitta där med henne en stund, hon ville ju så klart också bada.

På eftermiddagen kom Mia och Evve förbi, Evve blev kvar en stund för att leka med Elin då Mia skulle åka hem och hämta Fredrik. Dom är så söta tillsammans. Elin vill kramas och hjälpa Evve upp på gunghästen.

Middag idag orkade vi inte göra så Nicke åkte iväg till Kinan och inhandlade lite god mat, efter Henkes tjat. Elin  ville inte äta kyckling och ris hon ville bara äta morötter och ärtor.

Sen blev det fredagsmys med let´s dance och lite målning och sortering av Henkes kläder.

Fortsättning

Efter operationen så fick jag stanna ytterligare 2 dagar. Så totalt var jag på sjukhuset i 17 dagar. Inte kul.

När H kom 2002 så gjorde jag ett "akut" kejsarsnitt. Hade tagit lite för mycket bedövning så värkarna började avta och han låg inte riktigt på plats.

Efter de så sa jag att om jag någonsin ska ha ett barn till så ska jag även då göra kejsarsnitt. Mycket riktigt så när E kom 2008 så fick jag göra det. Först ville de inte göra några mer ingrepp i magen med tanke på alla operationer men jag stod på mig.

Jag kommer ihåg när jag kom hem efter mitt första kejsarsnitt så hade jag så ont och kunde inte gå upprätt på flera veckor. Nu efter det sista så gick det mycket bättre.

När E var 3 dagar gammal så åkte sambon på en liten resa med sina vänner, en årlig grej de gör varje år. Jag hade garderat mig med att systerdottern skulle sova här ifall jag skulle få det jobbigt med barnen, men allt gick jätte bra och jag var pigg och glad.

Så jag har alltså 2st kejsarsnitt vågrätt och 2st chrons operationer lodrätt. Jag har även gått upp i båda mina graviditeter ca 20 kg. Jag har lyckats gå ner alla de kg som jag har gått upp. Men magen har inte riktigt hängt med.

Ja det va en liten historia om mitt liv med kejsarsnitt och operationer.

Kommer lägga in lite före och efter bilder sedan när det börjar närma sig.

Nu är jag oxå en bloggare

Ja, nu är det dax för mig att börja blogga oxå.

Om ca en och en halv vecka så ska ju jag göra om min kropp lite. Det är mycket jag skulle vilja göra med den, men vi börjar så här så får jag se vad mer som kan göras så småningom.

Vem är då jag och vad ska jag göra?

Bor i Sigtuna, 4 mil norr om Stockholm. Har 2 barn och en sambo Nicke. Min äldsta son Henke är snart 8 år och min lilla tjej Elin är snart 16 månader. Vi bor i ett litet rött hus med egen pool och stor tomt på landet med mycket skog runt om oss.

Kl. 7.30 onsdagen den 27 januari 2010 skall jag infinna mig på Akademikliniken i Stockholm. Ska då göra en stor bukplastik och bröst lyft. Äntligen skall jag bli av med min tråkiga hängmage och mitt fula ärr som jag har fått av min chronsoperationer.

Hösten 2005 fick jag en konstig känsla på höger sida i magen och trodde först de var träningsvärk. Till slut åkte jag in till akuten och där upptäckte de att min blindtarm var inflammerad, så jag blev inlagd och opererades med titthål. Allt gick bra men jag hade ont i magen och i axlarna efteråt, axlarna är väldigt vanligt att man har ont i då dom blåser in massa luft i magen när man gör titthål.

Tiden gick och jag började få ont i magen igen, gick till vårdcentralen och fick lite inflammations hämmande medicin, ifall det inte hade läkt riktigt vid operationsstället. Sen våren 2006 började jag få feber, nästan 40 grader lite då och då. Jag är nästan aldrig sjuk så jag tyckte det var jätte konstigt. Åkte tillslut in till akuten igen med min onda mage och feber. Där upptäckte dom att jag hade en inflammation på tunntarmen, skulle bli inlagd då men fick åka hem och vänta på nya undersökningar. Blev kallad till att göra en koloskopi, undersökning med kamera genom tjocktarmen. Då upptäckte dom att jag då hade chrons. Gick med i en studie där på sjukhuset och då bestämdes det att jag skulle opereras.

Åkte in för operation i början på juli 2005. Allt gick bra och dom tog bort ett par decimeter på min tunntarm, och jag fick ett ärr från bäckenet upp till navel. Fick åka hem efter 3 dagar. Levde på som vanligt med dålig mat och massa godis.

Den 25 september 2006 så åkte jag in till jobbet som vanligt och var lite stressad för min kollega var bortrest och jag skulle visa att jag klarade av att jobba för oss båda. Käkade lunch som vanligt och skulle sedan jobba på ett tag för att sedan åka hem lite tidigare och åka och hämta N som skulle komma hem efter en resa. På vägen hem så började det göra väldigt ont i magen så jag åkte hem och la mig och ringde pappa och frågade om han inte kunde åka och hämta H på förskolan. Kunde inte resa mig upp, så ont hade jag. N fick lift hem från flyget av en kompis. När han hade kommit hem så fick vi åka in till akuten riktigt akut.

Blev inlagd och undersökningarna började med att jag fick dricka någon äcklig dryck och sedan ner på röntgen för att se vart drycken tog vägen. Men man såg inget speciellt kanske att jag var förstoppad. När jag låg där på sjukhuset så började jag bli bättre och fick ta massa storpillerlavemang, för att få igång tarmarna. Men inget hände. Dag 3 så hade jag inget ont längre och dom ville skicka hem mig, men då hade jag ju inte ätit något sedan jag kom in.

Började äta lite smått där och började få jätte ont igen. Dagarna gick och dom försökte klura ut vad det kunde va för något, men så till slut på dag 14 så beslutade dom att operera mig. Efter operationen fick jag reda på att när de sydde ihop min tarm förra gången så hade det spruckit upp eftersom jag hade varit lite förstoppad. Så dom tog bort en bit till och sydde sedan ihop mig igen med ett ännu längre ärr på magen. Som gick en bit över naveln denna gång.

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer det skrivas lite blandat om mina dagar kring operationen...

 


RSS 2.0